- ارسال کننده: آرام پز تاریخ: ۹۴/۱۱/۰۲

پیراشکی خانگی با طعم گوشت

این پیراشکی که پیراشکی گوشتی نام دارد با خمیر خانگی تهیه می شود و بهتر است آن را در منزل تهیه کنید و از تهیه خمیرپیراشکی آماده اجتناب کنید هرچه غذا تازه تر باشد طعم و مزه آن جالبتر خواهد بود

 

این غذا را بسیاری از خانمها با سلیقه ایرانی تهیه می کنند و از روش پخت آن آگاهند. برای اطلاع خانمهایی که دوست دارند روش پخت اصولی آن را بیاموزند، دستور تهیه این غذا را بر اساس یاد داشتهای یک آشپز ماهر برایتان بیان خواهیم کرد تا در مهمانی های خانوادگی آن را بپزید و از مزه لذیذ آن لذت ببرید. برای تهیه این غذا ابتدا باید خمیر آن را تهیه کرد.

پیراشکی گوشت

البته می توان از خمیرنان باگت موجود در نانوایی ها هم استفاده نمود ولی خمیری که شما در منزل تهیه کنید دارای تخم مرغ ، ماست و مخلفات دیگری است که بسیار لذیذتر خواهد شد.

پیراشکی گوشت

 

مواد لازم برای خمیر پیراشکی:

  • 2 عدد تخم مرغ
  • 4 قاشق سوپخوری روغن مایع
  • نصف لیوان ماست غلیظ
  • نصف لیوان شیر
  • نصف قاشق مرباخوری جوش شیرین
  • یک قاشق چایخوری نمک
  • حدود نیم کیلو آرد
  • نکته: 1 قاشق چایخوری جوش شیرین برابر 2 قاشق پکینگ پودر است در این مورد کمی جوش شیرین و کمی بکینگ پودر(با هم) بهتر است.

    طرز تهیه:

    1.تخم مرغ ها و روغن را در ظرفی ریخته ، به هم می زنیم ( البته نباید تخم مرغ را با همزن، زیاد بزنیم) جوش شیرین و نمک را در ماست حل کرده و با شیر در ظرف زرده و روغن ریخته ، مخلوط می نماییم .

    2. آرد را کم کم به این مایه اضافه کرده به هم می زنیم تا مایه خمیر سفت شود. به قدری که به دست نچسبد . خمیر را در کیسه نایلونی ریخته یکی دو ساعت می گذاریم بماند.

    مواد لازم پیراشکی گوشتی:

  • 350 گرم گوشت چرخ کرده
  • 2 تا 3 قاشق سوپخوری پیاز سرخ شده
  • دو قاشق سوپخوری جعفری ریز شده
  • دو عدد تخم مرغ سفت و ریز شده
  • 2 تا 3 قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی
  • به مقدار کافی نمک و فلفل
  • طرز تهیه:

    1.گوشت و پیاز سرخ شده را مخلوط کرده ، درروغن تفت می دهیم ( طرزتهیه پیاز داغ : اول پیاز را در ظرف ریخته بر روی شعله می گذاریم تا آب آن تمام شود سپس روغن را به آن اضافه می کنیم.)پس از سرخ شدن گوشت ، رب گوجه فرنگی را در نصف لیوان آب گرم حل کرده و داخل گوشت می ریزیم تا گوشت آهسته بجوشد و آب آن کاملاً کشیده شود ؛ گوشت را از روی آتش بر می داریم .

    2. تخم مرغهای سفت شده را روی گوشت رنده می کنیم و بعد از اضافه کردن جعفری خرد شده ، نمک و فلفل ، در صورت تمایل ، پودر سیر را با تمام مواد مخلوط می کنیم و کنار می گذاریم. روی تخته را کمی آرد می پاشیم و خمیر پیراشکی را باوردنه خیلی نازک باز می کنیم ، با دهانه لیوان دایره هایی می بریم و از مایه گوشت وسط هر دایره گذارده ، دو طرف خمیر را روی هم می آوریم و می چسبانیم سپس فشارداده و لبه دو خمیر را پیچ می دهیم تا موقع سرخ شدن باز نشود.

    3.روغن فراوان را داغ می کنیم و پیراشکی ها را درروغن سرخ کرده تا طلائی رنگ شود.

    4. پیراشکی ها را در دیس چیده دور آنها را با حلقه های گوجه فرنگی و لیموترش تزئین می کنیم.